Pertemuan tak disangka,..

Terlebih dahulu, Selamat Pengantin Baru Umair yang menamatkan zaman bujangnya minggu lalu dengan gadis pilihan. Petang tadi kenduri sebelah lelaki. Aku dijemput memenuhi undangan. 

Tak sangka di Majlis yang berlangsung di Jalan Tongkol Seksyen 17 Shah Alam menemukan aku dan ramai member lama semasa form 5.

Sudah hampir sembilan tahun kami terputus hubungan, actually kami semua nie sekolah teknik kangar. Datang dari pelbagai pelosok negeri demi menuntut ilmu.

Walaupun mengambil bidang kejuruteran semasa sekolah, tapi ramai daripada kami langgar bidang asal. Ini termasuklah aku.

Dalam pertemuan singkat itu, aku jumpa Fauzan yang akan melanjutkan master ke UK next year (hotel), Farkhan (pengusaha bengkel keta), Sauqi (technician Mara), Umair (Cameraman UiTM), Dzul Adzreen (plan continue study), Sanglang (Inspektor Sahab), Shaza (technician).

Paling aku tak sangka, sorang mamat junior aku, Lan kola, antara yang success dengan kerjaya sedangkan masa form 4 lagi dia la tokan ganja kat hostel. Kaki …… dan skin head sejati.

Memang mudah kalau Allah nk mengubah hambanya, apa yang pennting dia sendiri perlu berubah.

Kesalahan masa dan kenakalan masa lalu bukanlah satu kegelapan, sinar tetap ada dipenghujungnya, yang penting perubahan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s