Akhbar Bebas bakal dihalang, Macam mana nak membela rakyat.

Terkini dari Perak – Akhbar terlaris Sinar Harian dan juga beberapa akhbar-akhbar lain terutamanya yang berbahasa Cina tidak dibenarkan membuat liputan Sidang DUN Perak yang dijadualkan berlangsung pada 7hb. Mei, 2009 ini di Pejabat SUK Perak.

Arahan ini dipercayai datang dari samseng-samseng Kampung Dusun yang berselindung disebalik “orang atas” (ajaran sesat mungkin) dan mendiami negeri Perak tetapi hanya berhajat untuk membuat onar di Negeri Perak.

Berita lanjut baca:-
Petikan: http://perisik-rakyat.com/2009/04/akhbar-dihalang-buat-liputan-sidang-dun.html

Advertisements

One thought on “Akhbar Bebas bakal dihalang, Macam mana nak membela rakyat.

  1. kenapa mereka nak halang media bebas bersuara…pada pendpat aku maybe sebab salah satu parti ni takut kalah dlm mana2 pilihanraya mahu pun hilang perhatian dan kuasa….sebagai contoh paper sinar ada yg kata lalang,betul ker? tidak bagi aku sinar adalah paper yg bersifat terbuka menerima segala luahan,bantahan dari pihak atasan mahu pon bawahan………….(tidak pilih kasih)Neutral 50-50 tak sokong mana2 pihak,dua2 parti sinar main story sebab penilaianya adalah rakyat..rakyat dh mampu berfikir,rakyat sekarang tidak seperti zaman dulu…….kalau tiup ke kanan semuanya akan ke kanan…so kalau sebelah pihak camner rakyat nak tahu siapa yg benar siapa yg taikkkk,siap yg maju dan siapa yg mundur………….so secara tak langsung Perdana Menteri akan membuka mata bahawa itu adalah suara rakyat,itu yg rakyat mahukan bukanya pertelingkahan antara sesama manusia….Demi Matahari yg terletak di orbitnya 165,jika meyimpang 2.8mm dari paksinya maka musnah lah bumi ini…….lebih kurang politik zaman sekaranglah,kalau menyimpang dari pemerintahanya,maka rosaklah Bangsa,Negara dan Agama…………

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s