Nik Aziz, alamak dengan siapa pulak nie.

Mycerita@here
https://fazlizainul.wordpress.com

Menteri Besar Kelantan yang mendahului penerima pingat kebesaran sempena hari keputeraan Sultan Kelantan menimbulkan spekulasi hari ini.
Selepas sesi penganugerahan, SINAR HARIAN sempat merakamkan aksi berikut.
Kami masih lagi menyiasat siapakah wanita yang bersamanya.
Bagilah kami beberapa hari lagi untuk mendedahkan siapa wanita ini.
Tunggu dan lihat kebenarannya.

Siapa wanita ini...

Advertisements

Earth Hour, gelap seketika.

MyCerita@Here
https://fazlizainul.wordpress.com

seronok juga hidup sebagai wartawan, ada saja perkara yang aku tak pernah terfikir nak lakukan boleh buat.
termasuklah semalam aku menikmati earth hour di Mc`D, Seksyen 2 Shah Alam.
Sejam earth hour (2030-2130hrs) tidak lah terasa sangat, cuma aktiviti selanjutnya best.
Mc’D ini boleh dikatakan antara outlet yang teramai pengunjung dimana sehari lebih 3000 biji pelbagai burger terjual.
terdahulu, Aku menemani beberapa kawan pejabat yang diundang.
Menariknya bukan kerana makan free dan sambutan itu, sebaliknya aku dan kwan2 dibawa melawat kitchennya yang sebelum ini memang diharamkan kepada pengunjung.
habis semua termpat kami selongkar termasuklah peti sejuknya. Berasap habis kami dalam bilik tu.
bila dah masuk dan tgk dgn kepala sendiri barulah aku tahu cerita sebenar pembuatan Mc’D.
Mcm2 saluran ada paip ada, termasuklah utk ice cream dan air kabonat, apa yang pastinya semua kualiti makanan memang terjamin.
Kalau nak tahu, ayam dan daging burger yang dimask, hanya 10 minit dibiarkan itu pun dalam oven khas, jika masih belum ada pembeli, maka tong sampahlah tempatnya.

kam--kami,...

MFZA: Mc’D seluruh Negara melakukan aktiviti yang sama.

Buang Bayi, kejamnya manusia

aku mendapat gambar ini semalam.
Lihatlah betapa kejamnya manusia hari ini, sanggup membuang anak gara-gara takut perbuatan mereka diketahui keluarga.
Kes ini berlaku di Subang Airport, sempat dirakamkan oleh Squad Damansara SINAR HARIAN, IZWAN ROSLIN.

bayi yang telah mati kekeringan


Subahanallah, lihat lah betapa kejamnya manusia.
Aku tidak menyalahkan sesiapa, sebaliknya mengingati antara kita.

Undilah saya, Parlimen Hulu Selangor

MOHD FAZLI BIN ZAINUL ABIDIN

Minggu depan Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) akan mengadakan mesyuarat PRK berikutan penyandangnya meninggal dunia.
Datuk Dr Zainal difahamkan meninggal dunia akibat menghidap barah otak.
Ini bermakna akan menjadi 10 PRK selepas PRU 12, 2008.
Kali ini aku merasakan nak bertanding sebagai calon bebas.
Jika anda merasakan aku layak undilah aku,…