Earth Hour, gelap seketika.

MyCerita@Here
https://fazlizainul.wordpress.com

seronok juga hidup sebagai wartawan, ada saja perkara yang aku tak pernah terfikir nak lakukan boleh buat.
termasuklah semalam aku menikmati earth hour di Mc`D, Seksyen 2 Shah Alam.
Sejam earth hour (2030-2130hrs) tidak lah terasa sangat, cuma aktiviti selanjutnya best.
Mc’D ini boleh dikatakan antara outlet yang teramai pengunjung dimana sehari lebih 3000 biji pelbagai burger terjual.
terdahulu, Aku menemani beberapa kawan pejabat yang diundang.
Menariknya bukan kerana makan free dan sambutan itu, sebaliknya aku dan kwan2 dibawa melawat kitchennya yang sebelum ini memang diharamkan kepada pengunjung.
habis semua termpat kami selongkar termasuklah peti sejuknya. Berasap habis kami dalam bilik tu.
bila dah masuk dan tgk dgn kepala sendiri barulah aku tahu cerita sebenar pembuatan Mc’D.
Mcm2 saluran ada paip ada, termasuklah utk ice cream dan air kabonat, apa yang pastinya semua kualiti makanan memang terjamin.
Kalau nak tahu, ayam dan daging burger yang dimask, hanya 10 minit dibiarkan itu pun dalam oven khas, jika masih belum ada pembeli, maka tong sampahlah tempatnya.

kam--kami,...

MFZA: Mc’D seluruh Negara melakukan aktiviti yang sama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s