Move Forward, New Chapter #END2012

Kejap ja, dah hampir lima tahun aku bersama Sinar Harian, Alhamdulillah aku diberi peluang belajar, kepercayaan dan segalanya.
Eh sebelum tu, entry nie bukan sebab nak berhenti kerja atau nak tukar kerja ya. Just nak share apa yang aku rasakan selama aku bersama Sinar Harian.
Memang seronok tak terkata dengan paper baru nie, kami diberi peluang mencorakkannya, orang kata, hasil orang muda la, semua di running oleh wartawan muda. Tak sampai 30 tahun beb, yang lebih tu boleh kira ngan jari la.
Adalah pengurusan berumur sikit, tapi pembawakan mereka seperti jiwa muda menyeronokkan kami.
Sungguhpun aku tidak banyak berpeluang kerja luar negara, tapi kalau bab dalam negara niekan, boleh kata semua negeri dah pusing lah dengan peluang diberikan.
Naik jet TUDM, jet peribadi cam Anwar Ibrahim tu pun pernah.
Sidang media siapa tak pernah, PM, TPM become PM. Menteri Kabinet, semua dah, pendek kata ngan menteri-menteri dan orang politik nie kami boleh sms ja (cewah, sikit poyo).
Tapi itulah sebenarnya dunia kewartawanan, baik akhbar mahupun penyiaran, cuma penyiaran nie glamour lah sikit, masuk tv beb, bangga orang kampung. Kami nie tempias-tempias ja tu pun kalau baik ngan abang cameraman tv, dia akan masukkan gambar masa sidang akhbar.
Kalu tak jangan harap la…

Actually aku rasa sepanjang kerja nie, 2012 quite tough dengan apa yang dihadapi, sekali lagi bukan kerana kerja. TAPI aku rasa faktor luaran kot. Huhuu.
Mungkin ini yang dikatakan kehidupan…
Bukan tidak mampu hadapinya, sebab aku dah bersedia dengan apa yang aku buat, cuma tak kuat nak hadapi.
Keputusan aku yang buat, jadi aku kena hadapinya dengan tabah, by the way, life must go on.

Disember, habiskan cuti.
Cuti tahun yang berbaki ini, aku rasanya aku nak cuti panjang sambil jalan-jalan di kampung halaman.
Nak bercuti ke luar negara pun aku dah tak ada kaki, dulu ada juga Shanti dan Kamarul. Sekarang masing-masing sibuk dengan komitmen sendiri.
InsyaALLAH mungkin BAG PACKERS nampaknya walaupun tanpa tujuan.
Buat masa ini, 30 November, jam 7 malam aku perlu ada di LCCT.

Masa mula kerja, lebih kurang Oktober 2008

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s