Nasi Kukus P Ramlee, imbau nostalgia

 

Kedai Nasi Kukus P Ramlee.

Kedai Nasi Kukus P Ramlee.

Ketika menikmati nasi kukus nasi kukus, anda didendangkan dengan lagu-lagu P Ramlee yang pastinya membayangkan setiap watak-watak seniman agung itu.

Anda juga boleh menjamu selera dengan pek nga atau lempeng kaki ayam dan lempeng sambal bilis.

22Manakala nasi kukus antara anchor menu adalah nasi kukus ayam dara dan ikan patin.

Kalau set dua orang, air satu jug, jenuh perabih. Semalam RM20++ dengan sajian dua nasi kukus ayam dara, satu jug teh o ais dan satu lempeng sambal bilis.

Menu 1

Menu 1

Suasana dalam kedai pun menarik, kerusi dan mejanya DIY, bukan papan pallet pun tapi papan buangan saja.

Menu 2

Menu 2

Lebih menarik ada tempat solat, siap baju pagoda.

Hiasan dalaman? Siap ada basikal chooper yang digunakan ketua penyamun, boleh main congkak dan dihiasi dengan botol-botol kaca.

Paling best, walaupun kedai papan dan lama tapi tak panas, suasana sungguh nyaman.

Tandas depan rumah Kassim Baba.

Tandas depan rumah Kassim Baba.

Kalau sakit perut, ada toilet sama macam depan rumah Kassim Baba yang diserbu penyamun, kalau tak percaya?

Nasi Kukus Ayam.

Nasi Kukus Ayam.

Jangan cakap banyak, mai try sekali!

Suasana kedai.

Suasana kedai.

Kedai Kukus ini buka antara jam 10 pagi hingga 10 malam, nak makan apa, tengok menu yang di attachkan.

Dalam kedai, boleh main congkak.

Dalam kedai, boleh main congkak.

Last, kalau ada anak-anak tak tau apa itu permainan ‘tikam’ kat sini ada. Jom tikan dua kupang.

33Lokasinya: KUKUS, Jalan Tepi Sungai 6, Klang atau klik sini.

Sebarang tempahan boleh hubungi: 017-202 0802

12

 

Advertisements

One thought on “Nasi Kukus P Ramlee, imbau nostalgia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s